Φορητά Συστήμα Κατάσβεσης – First Responders

Η φορητή γεννήτρια aerosol DSPA 5, είναι μια πολύ μικρή και ελαφριά φορητή συσκευή πυρόσβεσης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση πυρκαγιών σε χώρους μέχρι 150m3 προσφέροντας μεγάλη ευελιξία εφαρμογών.

Καλείται και «χειροβομβίδα κατάσβεσης» καθώς ενεργοποιείται με το χέρι, με το τράβηγμα ενός ειδικού κορδονιού και πετάγεται στη φωτιά από απόσταση χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να πλησιάσει την εστία φωτιάς. Χάρη στο κυκλικό της σχήμα η εκτόνωση του κατασβεστικού aerosol γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Από δοκιμές σε Ολλανδικά και Σουηδικά εργαστήρια, προκύπτει ότι οι γεννήτριες DSPA5 μπορούν να εμποδίσουν την εκδήλωση των φαινομένων της έκρηξης (back draft phenomenon) και της ανάφλεξης (flash over phenomenon) της πυρκαγιάς, ακόμα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η γεννήτρια DSPA5 είναι μία πολύ καλή λύση σε περίπτωση που η φωτιά έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις και δεν είναι πλέον δυνατή η είσοδος στο χώρο, αφού μπορεί να πεταχτεί προς τη φωτιά από απόσταση.

Τα συστατικά του aerosol DSPA καταστέλλοντας τη φλόγα καθιστούν την φωτιά σε στάδιο πυράκτωσης, οπότε και είναι πλέον απλό και ασφαλές στην πυροσβεστική να εισέλθει στο χώρο και να την κατασβήσει τελείως. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να περιοριστεί αρκετά η ζημιά τόσο από την ίδια τη φωτιά όσο και από τη χρήση του νερού. Επιπλέον, αυξάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ασφάλεια των ατόμων που θα συμμετάσχουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Οι γεννήτριες DSPA 5 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάσβεση φωτιάς τόσο σε αρχικό όσο και σε προχωρημένο στάδιο. Επιπλέον, η γεννήτρια DSPA 5 δεν αυξάνει την πίεση και δεν μειώνει την περιεκτικότητα οξυγόνου στον προστατευόμενο χώρο.


Τρόπος Ενεργοποίησης

Η γεννήτρια DSPA-5 ενεργοποιείται όταν το ειδικό κορδόνι του ενεργοποιητή τραβηχτεί απότομα. Το τράβηγμα πρέπει να γίνει σε ευθεία γραμμή από την γεννήτρια. Όταν ενεργοποιηθεί η DSPA-5, αρχίζει να παράγεται ένας ειδικός ήχος. Από την στιγμή που τραβηχτεί το κορδόνι πρέπει η γεννήτρια να πεταχτεί στην εστία της φωτιάς μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Properties

  • Exceptional effective non-toxic fire suppressing agent
  • Does not deplete oxygen levels
  • SNAP listing by EPA
  • Ecologically safe and environmentally friendly (O.D.P.=0, G.W.P.=0)
  • Is harmless to humans and animals
  • Does not cause any overpressure
Ordinary_combustibles Flammable_liquid_and_gas ElectricalElectricalFires_involving_solid_materials Fires_involving_liquids Fires_involving_gases kiwa_mark CE_marking
Model55-45-3
Dimensions268 x 225 mm
10,5”x 8,9”
165 x 94 mm
6,5”x 3,7”
135 x 72 mm
5,3”x 2,8”
Total weight4,6 k g
10 lbs
2,1 kg
4,6 lbs
1,35 kg
3 lbs
Volume coverageUp to 150m³ /
5300ft³
Up to 40m³ /
1400 ft³
Up to 13m³ /
460 ft³
Discharge time25 sec25 sec20 sec
Activation, currentManual Screw-in starter with pin or cord
Operation conditions-50°C to 50°C/ -60°F to 122°F
Up to 98% RH at 50°C
ColourStandard RAL 3000, other colours upon request